macarons_700x295

Macarons

Macarons Recipe

By anapuiu Published: martie 1, 2012

  • Yield: 2 tavi
  • Prep: 20 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 35 mins

Dupa cateva luni de la primul esec, m-am documentat, am studiat cel putin 30 de retete de macarons, mi-am facut curaj si... aproape am reusit. Nu au iesit perfecti dar sunt frumusei si foaaarte buni. E o reteta complicata, trebuie facuta pe indelete si respectati toti pasii si va veti bucura de un desert gustos si aratos.

Ingredients

Instructions

  1. Pentru macarons, avem nevoie in primul rand de timp si rabdare.
    Ziua 1 (dupa-amiaza):
    - am separat albusurile si le-am lasat intr-un castronel acoperit pe blatul de bucatarie, sa se odihneasca
    - am lasat migdalele cateva minute in apa calduta, dupa care le-am curatat (ideal ar fi sa le cumparati gata decojite, salvati 2-3 unghii); le-am intins pe o tava intr-un singur strat si le-am lasat pe calorifer sa se usuce pana a doua zi.

    Ziua 2 (dimineata):
    - am dat migdalele prin masinuta de macinat nuca, de la bunica. Le-am trecut apoi printr-o sita marunta pentru a obtine o faina de migdale cat mai fina. Am renuntat la migdalele care nu au trecut prin sita (dupa cernut, trebuie sa ramanem cu 100 gr faina de migdale).
    - am cantarit zaharul pudra, am amestecat cu faina de migdale si am mai trecut o data prin sita; am separat din nou cantitatea care nu a trecut.

    Ziua 2 (dupa-amiaza):
    - am batut albusurile timp de 3 minute, apoi am adaugat zaharul farin si am continuat sa mixez. Am turnat amestecul peste faina de migdale si am amestecat cu o lingura de lemn.
    - am separat compozitia in 2 castroane, intr-unul am adaugat cateva fire de sofran iar peste celalalt cateva picaturi de colorant alimentar rosu.
    - am format macarons cu posh-ul in tava pe hartia de copt si le-am lasat 30 de minute pana cand au format un strat deasupra, care la atingere nu mai era lipicios
    - am lasat la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15 minute

  2. Crema:
    - o ciocolata amaruie
    - o lg lapte
    - 1/2 pachet unt
    - scortisoara
    - esenta de rom
    Am pus ciocolata cu laptele pe foc pana la topire. Am amestecat bine si am lasat sa se racoreasca. Am adaugat apoi untul, scortisoara si esenta de rom.
    In cazul in care crema este prea moale, lasati-o jumatate de ora la frigider.
    Am lipit jumatatile de macarons si am obtinut frumusetile din pozele care urmeaza. Ionut le-a savurat cu cafea, eu cu ciocolata calda. Oricum, sunt minunate si voi reveni si cu alte cominatii de culori si creme.
    macarons_252
  3. Si o imagine de ansamblu :)
    macarons_251

Pentru a obtine rezultatul perfect, faina de migdale trebuie sa fie foarte fina. Data viitoare voi macina prin masinuta de nuca si apoi voi trece amestecul de zahar pudra si migdale si printr-o rajnita de cafea. Revin cu poze si impresii.

Tips and Tricks

  • Albusurile trebuie lasate 24 de ore sa se odihneasca
  • Dupa ce amestecati albusurile batute cu faina de migdale, nu mai folositi mixerul pentru ca amestecul se va subtia foarte mult.
  • Cand ati scos tava din cuptor, lasati cateva minute sa se racoreasca si abia apoi scoateti macarons pe un gratar cu ajutorul unei palete sau al unui cutit cu varful ascutit.

Lasă un răspuns